Tuesday, June 16, 2020

Rahim Alma

Rahim kadınların üreme sisteminin en önemli işlevini yerine getiren organdır. Kalın duvarları olan rahmin en önemli görevi hamilelik sırasında bebeği 9 ay boyunca tutmak ve büyümesini sağlamaktır. Fakat kadınlarda görülen kadın hastalıkları sonucunda rahim onarılamayacak bir durumda ise uzman kişilerin değerlendirmeleri sonucunda rahim alma ameliyatı gerçekleştirilir. Rahim ameliyatına neden olan en önemli şikayetler miyomlar, rahim yada yumurtalık kanseri, doğum sonrası görülen rahim sarkmaları, pelvik ağrılar ve rahim iç zarının enfeksiyon kapması gibi gelişmeler neticesinde histerektomi yapılmaya karar verilir. Ameliyat kararı bayanlar açısından bakıldığında karar verilmesi çok zor bir durumdur. Çünkü kadınlar rahminin alınması ile beraber üreme yetilerini de kaybedebilirler.

Rahim Ameliyatı Nasıl Yapılır

Rahim ameliyatı sırasında en sık kullanılan bazı rahim alma operasyonları bulunur. Bu operasyonlar tüm dünyada yaygın bir şekilde kullanılmakla beraber ülkemizde de en çok tercih edilen rahim alma işlemidir. Yapılan ameliyatlar sırasında hastanın durumuna ve hastalık şikayeti derecesine göre rahmin bir kısmı kimi zaman tamamı bazen de hem yumurtalıklar hem de rahim hepsi beraber alınır.Her hastanın şikayet çeşidi birbirinden farklı olduğu için kullanılan yöntemlerde çeşitlilik gösteriyor. Rahim ameliyatı olmaya karar veren kişilerin öncelikle alanında başarılı bir jinekoloğa danışmaları ve jinekolog ile ortak hareket etmeleri sağlık açısından son derece önemlidir.

Açık Ameliyat Yöntemi

Rahim alma ameliyatları günümüzde gelişen teknolojik gelişmeler ve kullanılan cihazlar yardımıyla farklı şekillerde yapılmaktadır. Rahim alma ameliyatları kapalı yani laparaskopik, vajinal ve açık ameliyat olmak üzere 3 farklı şekilde ameliyat işlemleri gerçekleşir. Bu kadar farklı yöntemin tercih edilmesindeki en büyük etken hastalığın çeşidi ve rahmin ne kadar hasara uğradığı ve ne kadarının düzenleneceği gibi incelemeler sonucunda belirlenir. Açık ameliyatlar sırasında sezaryen yöntemine benzeyen karından kesi bölgesi açılarak rahmin çıkarılmasıdır. Açılan kesi ile beraber uzman kişiler kişilerin tüm organlarını da görüp değerlendirme şansına sahipler. Açık ameliyat yaptıran kişilerin iyileşme süreleri oldukça uzundur ve bu süreç oldukça sancılı, ağrılı bir biçimde geçiyor.

Rahim Ameliyatı Sırasında En Çok Tercih Edilen Yöntem Hangisidir

Rahim alma işlemleri sırasında en çok tercih edilen ameliyat türü kapalı ameliyattır. Bu ameliyat sırasında karın boşluğunun yan taraflarında ve göbeğin alt kısmında küçük kesiler açılarak bu kesilerden ince bir alet ucuna takılan kamera ile rahim içerisine ilerlemeye çalışılır. Uygulama sırasında araç içerisindeki kameradan ekrana iç organların görüntüsü yansır. Böylece sadece birkaç kesiyle kapalı rahim alma ameliyatı başarılı bir şekilde geçebilir. Bu ameliyatın en çok tercih edilmesindeki etken insanların daha kısa bir süre içerisinde toparlanın günlük hayatlarına dönmeleridir. Ayrıca bu ameliyat sırasında herhangi bir riskle karşılaşma olasılığı da oldukça düşüktür. Bu gelişmeler kapalı rahim ameliyatını ilk sıralara taşımıştır.

Rahim Ameliyatı Sırasında Hamile Kalınır Mı?

Rahim problemi yaşayan bayanların ameliyattan uzak durmalarının en büyük nedenlerinden biri de üremeyetilerini kaybetmeleri ve bir daha çocuk sahibi olmamaları büyük bir etkendir. Çünkü Rahmi alınan bayanların gebe kalma ihtimali deortadan kalkıyor. Fakat rahimde ilgili kanser ya da kişi sağlığını ciddi manada tehdit eden hastalıkların varlığı karşısında muhakkak ameliyat yöntemi ile tedavi edilmelidir. Çocuk sahibi olmak isteyen kişilerin eğer durumları müsait ise öncelikle doktor kontrolü ile çocuk sahibi olmaları sağlanır daha sonra ertelenen ameliyat yeniden yapılabilir. Çünkü rahimde görülen bazı hastalıklar belli bir süre idare edilebilir. Böyle zamanları avantaja çevirmek mümkündür. https://www.drgamzecaglar.com/rahim-alma-yöntemi-ankara/ adresinden bilgi alabilirsiniz.

İlgili Linkler:

1.      Endometriozis Ankara

2.      Histerektomi

3.      Gamze Sinem Çağlar


No comments:

Post a Comment

Top 5 Tips For Kitchen Plumbing Maintenance in Sydney

Even though the kitchen is usually seen as one's heart of the home, more frequently than not, it's the kitchen plumbing that goes un...