Friday, June 26, 2020

Soğuk hava deposu yapan firmalar


Soğuk hava depoları birçok firma için önem arz eden ürünlerdir. Özellikle süpermarket, alışveriş merkezi ve yemek şirketleri gibi firmalar ürünlerini saklamak için soğuk hava deposu kullanırlar. Bu depoların amacı ürünlerin uzun süre boyunca taze kalmasını sağlamak ve raf ömrünü uzatmaktır. Depolar doğru sıcaklığa ayarlandığı takdirde birçok meyve ve sebze ilk günki tazeliğini koruyabilecektir.

Soğuk hava deposu konusunda hizmet veren çok sayıda firma vardır. Önemli olan ise bu firmaların arasından doğru olanı seçmektir. Soğuk hava deposu üretimi yapan bir firma ile çalışmadan önce firmanın kaliteli malzeme kullandığından ve işini önemsediğinden emin olmanız gerekir. Büyük şirketler için hayati önem taşıyan bu depoların işlevlerini yerine getirebilmeleri için doğru malzeme kullanılması çok önemlidir. Kullanılan malzemelerin kalitesine göre depoların kullanım ömrü de değişecektir. Bu sebeple çalışacağınız firmayı seçerken çok dikkatli olmanızı tavsiye ederiz.

Soğuk Hava Deposu Nedir?

Soğu hava deposu kavramını ilk kez duyuyor olabilirsiniz. Bu depolar genelde oda şeklinde olmakla beraber çok sayıda firmanın bünyesinde bulunurlar. Meyve, et ve sebze gibi belli bir kullanım süresi bulunan ürünler soğuk havada muhafaza edilmezlerse kısa sürede bozulurlar. O yüzden böyle ürünlerin düşük sıcaklık altında saklanması ve ilk günki tazeliğini koruması gerekir. Peki bunun için ne gerekir? Soğuk hava deposu!

Soğuk hava deposu marketlerde, restoranlarda veya yemek şirketlerinde sıklıkla kullanılır ve birçok yemeğin sürekli şekilde taze kalmasını sağlar. Hepimizin bildiği üzere düşük sıcaklıklarda gıdalar bozulmaz ve tazeliğini korur. Bu sebeple gıda konusunda hizmet veren firmaların soğuk hava deposu kullanması çok önemlidir. Bu depoları kullanmadan önce profesyonel bir firma ile görüşmeniz gerekir.

Soğuk Hava Deposu Ücretleri

Soğuk hava deposu içinde bulunan ürünlere göre değişkenlik gösterebilir. Eğer içeride saklanacak ürünün hacmi çok büyük ise deponun da büyük olması ve ürünlere yetebilmesi gerekir. Küçük hacimli gıdalar için ise daha ufak bir depo yeterli olacaktır. Soğuk hava deposu fiyatları da bu büyüklüğe ve deponun içinde bulunan malzemelere göre değişir. Metreküp üzerinden hesaplanan bu ücretler arasında en uygununu seçmek için Pazar araştırması yapmanız önemlidir.

Soğuk Hava Deposu Yapımında Kullanılan Malzemeler

Soğuk hava deposunun içinde birbirini tamamlayan bazı malzemeler bulunur. Bu malzemelerin hepsi farklı bir özelliğe sahiptir ve deponun çalışabilmesinde etkilidir. Bu malzemeleri şu şekilde sıralayabiliriz:
ü  Panel
ü  Kondenser
ü  Kompresör
ü  Isı Ayarlama Termostatı
ü  Aydınlatma Lambası
Soğuk hava depolarının ilk malzemesi olan paneller sac ve poliüretan köpükten üretilirler. Isı yalıtım malzemesi olarak kullanılan panel, soğuk hava deposu için olmazsa olmazdır ve sıcak havanın ürünlerle temasını engeller. Kondenser ve kompresör; birlik içinde çalışan iki tamamlayıcıdır. Bu malzemelerin sürekli çalışırlar ve bu çalışma sayesinde depo içindeki soğuk hava muhafaza edilir. Isı ayarlama termostatı ise en önemli tamamlayıcıdır. Gıdaların hepsi farklı sıcaklıkta muhafaza edilmelidir ve bu sebeple deponun sıcaklığı doğru ayarlanmalıdır. Ürüne göre ayarlanabilen depo sıcaklığı gıdaların kullanılabilirliği açısından çok önemli bir araçtır. Aydınlatma lambası ise deponun içinin aydınlanmasını sağlar ve odada çalışan kişiler için oldukça gerekli bir üründür.

Soğuk hava deposu yapımında kullanılan bu ürünleri hepsi bütünleşir ve ortaya soğuk hava depoları çıkar. Ürünlerin korunması ve uzun süre taze kalabilmesi için bu depoların kullanılması gerekir.

Soğuk Hava Deposu Yapımı Hakkında Öneriler

Soğuk hava deposu yaparken dikkat edilmesi gereken ilk unsur depo yapımında kaliteli ve dayanıklı malzeme kullanmaktır. Bu şekilde depo yıllar boyunca sorunsuz şekilde kullanılabilir. Buna ek olarak odanın ürün için uygun sıcaklıkta olması gerekir. Her gıda farklı sıcaklıklarda muhafaza edilir. Bu sebeple odanın sıcaklığının ürüne uygun şekilde ayarlanması önemlidir. Ürünleri muhafaza ederken donma riski göz önünde bulundurmalı ve doğru sıcaklık seçilmelidir. Aksi takdirde ürünler donarak ziyan olabilir.

Firmamız yıllardır bu konuda profesyonel hizmet vermektedir. Sizlere en kaliteli hizmet vermek için emeğini esirgemeyen çalışanlarımıza güvenerek bizden destek alabilirsiniz. Soğuk hava deposu ile ilgili her şeye https://www.uzmansogutma.com/soguk-hava-deposu-nedir/ adresinden ulaşabilir ve sitemiz üzerinden bizlerle kolayca iletişime geçebilirsiniz. Önceliğimiz müşteri memnuniyetidir.

No comments:

Post a Comment

Top 5 Tips For Kitchen Plumbing Maintenance in Sydney

Even though the kitchen is usually seen as one's heart of the home, more frequently than not, it's the kitchen plumbing that goes un...