Sunday, July 19, 2020

Tatile Çıkacaksanız Yanınıza Almanız Gerekenler


Gezilecek yerler arasından kararsınız vermenin sonrasında çıkacağınız tatil için valizinizi hazırlarken yanınıza mutlaka almanız gereken bazı eşyalar vardır. Tatil planınızı tamamlamanın sonrasında bir liste yaparak valizinizde olması gereken tüm eşyaları not etmeniz önerilir. Bu aşamada aklınıza gelen her şeyin yazın. Kontrol ederken ise gereksiz olanları silerek devam edebilirsiniz.
Tatile çıkarken yanınızda mutlaka olması gerekenler hakkın tam olarak emin olamıyor ya da unuttuğum olabilir mi, diyorsanız ara sıra listenizi kontrol ederek eklemeler de yapabilirsiniz.

Neleri Unutmamalı?

Yurt dışına yapılacak olan seyahatlerde yanınıza alınması gereken ekstra bazı eşyalar vardır. Şarj cihazlarından priz dönüştürücülere kadar uzanan bu listede aynı zamanda pasaport ve tüm diğer belgelerin birer fotokopisini almanız önerilir.
Bunun yanı sıra kişisel bakım ürünler, kıyafetler, elektronik eşyalar gibi seçimlere de yer açarak ihtiyacınız olan tüm eşyaları listenize ekleyebilirsiniz. Özellikle ilk defa gittiğiniz tatil yeri için yanınıza bir seyahat rehberi almanız da önerilir.

Kıyafetler

Kıyafetler kısmını farklı alanlara bölerek yanınıza almanız tavsiye edilir. Temel kıyafetler seçimlerinizde seyahatiniz boyunda kullanacağını giyimlere yer verebilirsiniz. Kalacağını gün kadar seçim yapabilir ya da bir tık aşağı inerek daha az eşyaya yer açabilirsiniz. Bunun yanı sıra ayakkabı ve terlikler de bu alan içinde değerlendirilmektedir.
Rahat ayakkabılar ve terliklerin yanı sıra planlamanız içinde seyahatinizde giymeyi düşündüğünüz abiyeniz var ise ona uygun ayakkabı ya da terlik seçimini de yaparak valizinize koyabilirsiniz.
Kıyafetler kısmında mayolarda yer alır. Farklı birçok mayo ya da bikininize bu alanda yer verebilirsiniz. Pijama alımınızda da aşırıya kaçmadan tatil planınız kadar seçim yapmanız gerekir. İç çamaşır ve diğer tüm eşyaları valize konulması öncesinde tekrardan gözden geçirerek planlamanın yapılması ve buna göre yerleşime yer açılması önerilir. Özellikle ilk olarak size lazım olacak olan kıyafetleri en üste koyabilirsiniz.
Valizini küçük ama eşyalarının daha fazla ise yeni bir valiz satın almak yerine vakum torbalarından da  yararlanabilirsiniz. Eşyalarınız için daha küçük alan yaratılmasına destek olan vakum torbası aynı zamanda eşyaların bir arada durmasana destek olur. Vakum torbasına koyacağınız eşyalar ise tatilinizin ilk gününde lazım olmayacak olanlar olursa avantaj elde edebilirsiniz.

Kişisel Eşyalar

Tatiliniz boyunca kişisel bakımınız için ihtiyacınız olan tüm eşyaları önceden planlamanız eksi olan var ise de tatil öncesi yapacağınız alışverişte satın almanız önerilir. Satın alma işlemlerinde ise en küçük boyları satın alarak eşya anlamında daha az yer kaplayan bir seçime yer açmanın da avantajını elde edebilirsiniz. Kremlerden şampuanlara ve yaz tatili içi gerekli olan güneş kremlerine kadar tüm eşyalar kişisel bakım alanına girer. Bu eşyalarınız için ayrıca valizini içinde küçük bir çanta hazırlamanız eşyaların daha kolay bulunmasına da destek olur. Aynı zamanda olası açılma ya da akma durumunda da kıyafetlerinize herhangi bir zarar gelmesi de böylelikle önlenir.

Elektronik Cihazlar

Seyahatinizde iletişimde kalmanıza destek olacak olan cep telefonundan bilgisayarınıza kadar her şeye ihtiyaç duyabilirsiniz. Aynı zamanda fotoğraf makinesi, şarj aleti, kulaklık gibi aletlerin yanı sıra yurt dışı seyahatlerinizde ise dönüştürücüler mutlaka alınmalıdır.

El Çantasında Neler Olmalı?

El çantası seyahatiniz boyunca sizin en önemli eşyalarınızı yanınızda taşımanıza destek olur. Bu aşamada yurt dışı seyahatleri için gerekli olan pasaport ve diğer evrakların yanı sıra nüfus cüzdanı, kredi kartları, araç anahtarınız, dönüş için ev anahtarınız gibi birçok eşyanın yanı sıra paranızı da bu çantaya koymanız gerekir.
El çantanızda aynı zamanda güneş gözlüğü, her ihtimale karşı bir tişört, mendil ve benzeri eşyalarınızı da koyarak avantaj elde edebilirsiniz. Bunun yanı sıra el çantanızda mutlaka boş bir poşet koyarak ihtiyaç halinde kullanabilirsiniz. Eğer tatilinizde ihtiyacınız olabilecek olan ilaçlarınızda var ise el çantasının belli bir alanına koyarak yanınıza almanız önerilir.

Bavul Planlamasında Rehber

Seyahat planlamanız içinde yanınıza olması gerekenler ile ilgili olarak aklınıza gelmeyen bazı eşyalarının hatırlanmasına destek olan bavul planlaması rehberleri son derece önemlidir. Seyahatinizde gerekli olan tüm eşyaları yanınıza aldığınızdan emin olmak için bavul planlaması rehberine ise https://www.yaz-tatili.com/ adresinden erişim sağlayabilirsiniz.

No comments:

Post a Comment

Top 5 Tips For Kitchen Plumbing Maintenance in Sydney

Even though the kitchen is usually seen as one's heart of the home, more frequently than not, it's the kitchen plumbing that goes un...