Saturday, August 8, 2020

Hangi Reklam Tabelası Daha Çok Dikkat Çeker?

 Reklam tabelası bir firma için oldukça önemli bir yer tutar. Çünkü bu tabelalar sayesinde istedikleri gibi reklamlarını yapabilme durumları meydana gelmiş olur. Ancak yapılmış olan reklam tabelasının dikkatli bir şekilde seçilmesi gerekir. Bu sayede rahatlıkla dikkat çekme imkanı elde edilmiş olur. Ancak dikkat çekerken de dikkatli davranılması gerekir. Aksi halde güzel bir tabela elde etmeye çalışırken tam tersi bir durum da ortaya çıkabilir.

Tabelaya Uygun Font Stili

Ankara tabela daha fazla dikkat çekmek için uygun bir font stilinin tercih edilmesi gerekir. Öncelikle kullanılan font okuma konusunda herhangi bir zorluk yaratmamalıdır. Tabela hazırlama işlemi yerine getirilirken hem okunmasının rahat olması hem de iç açıcı bir yazı fontunun tercih edilmesi gerekir. Seçilen font uzak mesafeden de rahat bir şekilde okunabilir durumda olmalıdır. Font tabelalar da asıl içeriğin verilmesi amacı ile kullanılır. Bunun yanı sıra bazı fontlar da ikinci planda kalan mesajı vermek amacı ile kullanılır. Bazı fontlar ise uzak mesafeden okunma durumu kesinlikle bulunmayan fontlardır. Uzak mesafeden okunma durumu bulunmayan fontlar genel olarak dükkanlarda ya da toplantı odaların da tercih edilen font stilleridir. Reklam tabelasının kullanılacak olduğu sektöre göre ya da etkinlik amacına göre tercih edilmesi gerekir. Bazı font stilleri de gelinlikçi, güzellik salonları gibi alanlarda tercih edilir. Bazı durumlar da ise büyük harf kullanımından kaçınmak gerekir. Tek bir kelime de ya da sadece bir cümlede büyük harf tercih edilmelidir. Çünkü sürekli büyük harf kullanımı gözün yorulmasına neden olur.

Grafik Kullanımı

Grafik kullanımı genellikle kişilerin dikkatini çekmek amacı ile tercih edilir. Ancak kullanılan grafiğin tabela da bulunan mesajın önüne geçmemesi gerekir. Ankara reklam tabela yapım aşaması sırasında grafiğe karşı bir yoğunlaşmanın meydana gelmesi durumunda istenilen mesajda bir iletilme durumu meydana gelmez. Tabela yaptırırken çok abartıdan kaçınmak her zaman için yapılan en doğru davranış olur. Bu sayede reklam ön plana çıkarak asıl elde etmek istediğiniz duruma ulaşmış olursunuz. Bu nedenle de bu duruma dikkat etmeniz gerekir.

Renk Tercihi Nasıl Olmalıdır?

Ankara tabelacı tabela yapım işlemi sırasında kullanılan ve tercih edilen renkler büyük oranda önem taşır. Tabela da bulunan zemin rengi ile harflerin arasında bulunan renklerin kombinasyonlarının en doğru şekilde yapılması gerekir. Elde edilen kombinasyon ile birlikte hem yazıların okunabilir durumda olması hem de ilgi çekici olması gerekir. Yapılan renk tercihlerin de sektör ile uyumlu ve aynı zaman da etkinlik türünün dikkate alınması şeklindeki durumlar ile işlemin yerine getirilmesi gerekir.

İzlenme Süresinin Ne Kadar Olması Gerekir?

Reklam tabelasının dikkat çekmesi için kişilerin tabelayı ne kadarlık bir mesafeden izlediğini göz önünde bulundurmak gerekir. https://www.erekreklam.com/ adresini ziyaret ederek konuyla ilgili bilgi alabilirsiniz. Dikkat çeken ve göz alıcı tabelalar için firma uzman bir ekip yönlendirmesi yaparak istediğiniz tabelayı tasarlamanıza yardımcı olmaktadır. Bir açılış için hazırlanmış olan afiş yazısı hazırlanıyorsa o zaman hem açılışın yapılacağı yere hem de trafiğin en çok yoğunlaştığı alandan net bir şekilde okunabilir durum da olması gerekir. Bunun içinde hem yazıların büyük olması hem de tam olarak ortalayarak afiş yerleştirme işleminin yerine getirilmesi gerekir. Aracı kullanmakta olan bir kişinin rahat bir şekilde afiş yazısını okuyabilmesi için en fazla 1,5 ya da 3 saniyesi bulunur. Bu nedenle de bu saniyelere uygun olacak şekilde ayarlanması gerekir. Aynı zaman da okunma mesafesi göz önünde bulundurularak harflerin büyüklüğünün ve tabela yüksekliğinin ayarlanması gerekir. Bu sayede istenen amaca ulaşılmış olur.

No comments:

Post a Comment

Top 5 Tips For Kitchen Plumbing Maintenance in Sydney

Even though the kitchen is usually seen as one's heart of the home, more frequently than not, it's the kitchen plumbing that goes un...